Wat kan een autogarage voor je betekenen

Geplaatst op

Je staat op het punt een auto te kopen, hebt een eigen auto of leaset een auto. Dan is het verstandig zo nu en dan een bezoekje te brengen aan de autogarage. De garage kan de auto voor je keuren, voert reparaties uit aan je auto en zorgt voor het onderhoud. Een autogarage levert dus vele voordelen op. In dit artikel leggen we de autogarage onder de loep en kun je een kijkje nemen achter de schermen. Zo weet je exact wat een autogarage voor jou kan betekenen.

De werkplaats

Een autogarage is altijd voorzien van een werkplaats. In de werkplaats wordt met alle zorg aan je auto gewerkt. Een ruime werkplaats biedt veel voordelen. Zo kan de ruimte uitgerust worden met moderne apparatuur en is er ruimte voor één of meerdere bruggen, waar ook de onderdelen aan de onderzijde van auto eenvoudig bekeken en gerepareerd kunnen worden. 

APK keuring

Als auto eigenaar ben je verplicht je auto jaarlijks (op enkele uitzonderingen na) te laten keuren. De APK-keuring dient uitgevoerd te worden door een erkende garage. Je herkent deze aan het RDW-logo.

Onderhoud aan de auto

Het is verstandig om naast de jaarlijkse terugkerende keuring, je auto ook tweemaal per jaar van een onderhoudsbeurt te voorzien. Ook dit kun je door de autogarage laten doen. Ga bij voorkeur naar een BOVAG garage. Deze  kunnen je kwaliteit en zekerheid garanderen. Daarnaast zijn de monteurs van een BOVAG garage altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en beschikken zij over dezelfde kennis als de merkdealer. Je kunt bij de garage terecht voor zowel een grote onderhoudsbeurt, als een kleine. Tijdens de grote beurt wordt een lijst met verschillende controlepunten nagelopen en worden de onderdelen van auto gecontroleerd op werking, slijtage en eventuele beschadigingen. Indien nodig worden de mankementen direct hersteld. Een kleine beurt is wat minder uitgebreid. Tijdens de kleine beurt worden onder andere de vloeistoffen nagelopen, ververst en aangevuld.

Reparaties

Naast onderhoudsbeurten, kun je bij de garage ook terecht voor reparaties. Kleine mankementen worden eenvoudig verholpen in de werkplaats, maar ook grotere reparaties zijn vaak geen probleem. Hoewel je jouw auto regelmatig laat ondergaan aan een goede onderhoudsbeurt, kan het zijn dat je met pech langs de weg komt te staan. In dat geval, kun je contact opnemen met de auto garage. Zij helpen je graag weer op weg.

Autogarage in de regio

Autogarages zijn er vaak genoeg te vinden in je regio. Of je nu op zoek bent naar een garage in Emmen of een garage in het zuiden van het land. Ga je met je auto naar een universele garage, dan kun je daar met alle merken auto’s terecht. De merkdealer heeft zich echter gespecialiseerd in één bepaald merk. Kijk ook altijd of er een BOVAG-keurmerk aanwezig is. Dan ben je in ieder geval verzekerd van kwaliteit.