Wat doet een directiechauffeur?

Geplaatst op

Een directiechauffeur wordt ook wel gezien als een privéchauffeur die directieleden naar de juiste bestemming vervoert. Het brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee en dat maakt het beroep juist uitdagend. Naast het optimaal rijden moet je ook in staat zijn om elke dag netjes gekleed te zijn en mensen van hoger beroep te verzorgen. 

Invloedrijke personen

Als directiechauffeur krijg je elke dag te maken met mensen die invloedrijk zijn binnen bedrijven. Dit zijn meestal directieleden die zich hoog in het bedrijf bevinden. Onder het vervoeren kan de desbetreffende directielid werkzaamheden uitvoeren die geheim zijn. Hierdoor heb je als directiechauffeur ook geheimhoudingsplicht. Het komt soms voor dat er meerdere directieleden meerijden en dat je dus niet een chauffeur bent van één directielid. 

Rijopleidingen

Om directiechauffeur te worden zijn er meerder rijopleidingen die je hiertoe bevoegd maken. Wil je directiechauffeur worden? Dan zou je het ccv-d1 certificaat kunnen halen. CCV is een exameninstituut, waar je CCV-D1 en CCV-D2 examens af kan leggen. Met dit examen wordt je opgeleid tot directiechauffeur. Het CCV-D1 is de basis rijopleiding als directiechauffeur en CCV-D2 is een voortgezette rijopleiding als directiechauffeur. Beide certificaten hebben een geldigheidsduur van vijf jaar.

Werkzaamheden

Als directiechauffeur moet je allereerst de dienstauto kunnen besturen. Je bent als het ware persoonsbeveiliger van de persoon die je vervoert naar de juiste bestemming. Je haalt het desbetreffende directielid op en brengt deze van A naar B. Ook kan je ingezet worden om boodschappen te doen. De dienstauto moet je zien als jouw bezit, waardoor het belangrijk is dat je deze ook goed onderhoud en schoonmaakt. Daarbij kan je ingezet worden om routes uit te zetten en routes te verkennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *