Wanneer is het leasen van een auto verstandig?

Geplaatst op
wat is shortlease

Als je relatief veel kilometers maakt of (stilletjes) de zoektocht bent gestart naar een nieuwe auto, heb je vast weleens gehoord van leasen. Tegenwoordig is leasen niet meer weg te denken, en al helemaal als het gaat om auto’s. Wanneer is het nu verstandig om een auto te leasen en welke vorm past bij jou?

Wat is lease?

Wanneer je gaat voor autolease, dan betekent dit dat je maandelijks of periodiek een vast bedrag betaalt voor je auto. Hierin zitten alle (vaste) kosten al verwerkt die bij het hebben van een auto komen kijken. Denk dan aan verzekering, wegenbelasting, onderhoudskosten en reparatiekosten. Je hoeft slechts nog te tanken, verder niks. Dit is voor veel mensen erg voordelig, omdat de kosten voor een auto nogal kunnen oplopen. Om er dan zeker van te zijn dat je iedere maand hetzelfde bedrag kwijt bent, is vaak een geruststelling. 

Wanneer de auto gerepareerd moeten worden, krijg je vaak ook nog een leenauto en kost de reparatie jou niks. Na een leaseperiode lever je de auto doorgaans weer in. In sommige gevallen kun je er ook voor kiezen om de auto over te nemen van de leasemaatschappij. Het voordeel is dan dat je de auto al kent en dus weet wat je hebt.

Vormen van lease

Het leasen van een auto kent meerdere vormen. Denk aan financial lease voor ondernemers, private lease voor particulieren en shortlease. Maar “Wat is shortlease nu precies?”, vraag je je vast af. Dit is eigenlijk hetzelfde als normale lease, maar dan voor een korte periode. Zo hoef je niet een jaar of zelfs 5 jaar aan dezelfde auto vast te zitten. Een auto shortleasen kan bij Blankert Shortlease. Ze hebben een ruim assortiment, zodat je altijd wel de juiste auto kunt vinden die bij je past. Misschien wil je namelijk wel vaker van auto wisselen of heb je de auto maar een aantal maanden nodig. Dan is shortlease een ideale oplossing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *