Waarom moet een autorijschool verzekerd zijn

Geplaatst op

Het is natuurlijk van vanzelfsprekend dat een rijschool zijn auto’s zeer goed moeten laten verzekeren. Omdat er lessende automobilisten achter het stuur zitten is de kans dus groter dat er een schade aan de auto wordt veroorzaakt of dat er in ergere gevallen een ongeval ontstaat. Je bent daarnaast als rijschool ook volledig verantwoordelijk voor elk ongeval of schade dat de cursist veroorzaakt. Het is daarom zeer belangrijk dat je de juiste autorijschool verzekering afsluit om er voor te zorgen dat niet voor onverwachte kosten komt te staan

Welke verzekeringen zijn nodig

Er zijn een aantal verzekeringen die standaard moeten worden opgenomen wil je een autorijschool beginnen. Dit is ten eerste een motorrijtuigverzekering en daarnaast ook een ongevallenverzekering. Een andere verzekering die zeer belangrijk is is een ongevallenverzekering voor In- en Opzittende – Inkomensverzekering. Daarnaast mogen een brandverzekering en een rechtsbijstandsverzekering ook zeker niet ontbreken. Tenslotte moet je ook over de Aansprakelijkheidsverzekering Werkgever Verkeer beschikken. Als je als rijschool ook van plan bent om bromfietslessen aan te gaan bieden dan heb je hiervoor ook een aparte verzekering nodig. Als je geïnteresseerd bent kun je de website autorijschool verzekeringen raadplegen om daar al je benodigde verzekeringen af te sluiten om succesvol een eigen rijschool te beginnen.

Aanvullende uitleg over de verzekeringen

Een motorrijtuig verzekering is altijd verplicht als je over een voertuig beschikt. Maar er zijn verschillende soorten dekkingen die deze verzekering aanbied. Deze zij beperkt casco of volledig casco, ook wel allrisk verzekering genoemd. Een andere verzekering die in sommige gevallen nodig is is een rechtsbijstandsverzekering. Deze dekt alle kosten op juridisch vlak. Je zou misschien ook denken waarom het verplicht is om een brandverzekering af te sluiten. Dat de auto vlam vat is zeer ongebruikelijk maar het kan voorkomen door een technisch mankement en deze verzekering zorgt ervoor dat deze kosten gedekt zullen zijn. Deze informatie is ook allemaal terug te vinden op de website autorijschool verzekeringen.