Tips om de beste motorjas uit te kiezen

Geplaatst op
motorjas

Rijdt jij een motor of ga je dit binnenkort doen? Leuk! Motorrijden is hartstikke gaaf om te doen en ziet er ook erg stoer uit. Het is echter wel belangrijk om jezelf goed te beschermen. En dan bedoelen we niet alleen een helm, hoewel dat ook van levensbelang is. Ook je kleding moet aangepast zijn op je motorrit. Een normale jas of jeans uit je kast is geen goed idee. Je hebt speciale kleding nodig voor je motorrit. Ga je voor het eerst een motorjas uitzoeken? Dan zul je merken dat dit echt iets anders is dan een normale jas uitzoeken. Gelukkig gaat het jou met onderstaande tips gewoon lukken om een goede jas uit te kiezen. 

motorjas

Ga voor comfort

Allereerst is het goed om te zorgen dat je een jas kiest die comfortabel zit. Daarmee bedoelen we niet dat comfort het allerbelangrijkste is maar bewegingsvrijheid is wel heel belangrijk. Het is van groot belang dat je soepel kunt bewegen in je jas want dat maakt het ook makkelijker om goed te reageren als je een manoeuvre moet maken of uit moet wijken. Comfort en flexibiliteit zijn dus erg belangrijk.

motorjas

Zorg dat je kunt passen

Of je nu een jas online bestelt of naar een winkel gaat: passen is heel belangrijk. Zorg dus dat je niet een jas koopt die je niet kunt ruilen voor je hebt gepast. Want hoewel een jas er heel gaaf uit kan zien moet deze wel perfect passen om ook veilig te zijn. En dat is natuurlijk waar het uiteindelijk om gaat: veiligheid.