Ga voorbereid van huis

Geplaatst op

Op reis gaan met kinderen? Dit kan nog best een hele opgave zijn. Een goede optie is dan ook om met de auto te gaan. De auto geeft je meer ruimte in de reis naar je bestemming toe en je kunt zo vaak een tussenstop maken als dat je dat zelf wil. Het is natuurlijk wel belangrijk om goed voorbereidt op reis te gaan want niemand zit te wacht op pech en al helemaal niet met kinderen. Lees in dit artikel een aantal handige tips om jezelf goed voor te bereiden.

Bereid de auto voor!

Iedereen vindt het natuurlijk ontzettend vervelend om met panne langs de weg te staan. Het is daarom van belang om je auto klaar te maken voor vertrek zodat je met een gerust hart op weg kunt gaan!

Als eerst is het belangrijk om vrij recent een apk keuring gedaan te hebben zodat je niet ineens voor een nare verrassing komt te staan. Zorg ook voor voldoende motorolie, neem voor de zekerheid altijd wat mee zodat je auto er niet ineens mee stopt! Daarnaast kun je natuurlijk altijd pechhulp afsluiten.

Waar je nog meer aan moet denken

Vertrek je naar het buitenland? Dan is het handig om in het bezit te zijn van de juiste papieren en documenten. Heb je wel pech? Dan is het verplicht om in het bezit te zijn van een veiligheidshesje, lampjes, een gevarendriehoek en het liefst ook je verzekeringsbewijs, maar dit laatste moet niet. Daarnaast is het handig om de juiste banden onder de auto te hebben, ga je naar de zon? Doe zomerbanden onder de auto, ga je naar de kou? Dan natuurlijk winterbanden. Je kunt altijd voor de zekerheid je auto nog laten checken bij je dealer.