Efficiëntie in de logistiek door heftrucks

Geplaatst op
Indapp

Je denkt er misschien niet dagelijks aan, maar er gebeuren wel dagelijks zoveel dingen in de logistiek om jouw leven een stuk gemakkelijker te maken. Zonder logistiek hebben wij heel veel van onze dagelijkse producten niet binnen handbereik. Dat we dit wel hebben, hebben we te danken aan de mensen die dagelijks voor ons werken in de logistiek. Maar dit wordt ook mogelijk gemaakt door de apparatuur en hulpmiddelen die zij gebruiken.

Heftrucks

Een belangrijk hulpmiddel binnen de logistiek is toch wel een heftruck. Met een heftruck kan men hoogliggende en moeilijk bereikbare producten makkelijk bereiken en zware pallets tillen. Dit zou zonder een heftruck niet kunnen. Er zijn wel weer verschillende hulpmiddelen die ongeveer hetzelfde kunnen als een heftruck, maar dan eenvoudigere taken. Een vorklift in de vorm van een palletwagen bijvoorbeeld. Hiermee kun je gemakkelijk pallets en zware dingen verplaatsen.

Heftrucks gebruiken naast hun standaard functie ook regelmatig voorzetapparatuur. Indapp levert voorzetapparatuur voor heftrucks, zoals kantelbakken, kraanarmen en stapelbakken. Dit, om een heftruck nog meer functionaliteiten te geven en dit het verzetten van goederen nog eenvoudiger maakt. Heftrucks zijn handige hulpmiddelen, maar we moeten niet vergeten dat het ook een motor, een accu en banden heeft en daarom ook onderhoud nodig heeft. De mechanische delen en banden slijten op den duur en hebben onderhoud of reparatie nodig.

Wat is logistiek eigenlijk?

Je hoort vast vaak de term logistiek. Maar wat is het nu eigenlijk precies? Bij logistiek denk je al snel aan vrachtwagens, heftrucks, transport en magazijnen. Dit is ook niet gek, want logistiek staat voor alle voorbereidingen die je treft om een proces goed te laten verlopen, zodat iets van de ene plek naar de andere plek geraakt. 

Dit is dus niet alleen in de transportsector het geval, maar ook in de luchtvaart bijvoorbeeld. Logistiek staat daarnaast ook voor de beheersing van goederenstromen, bevoorrading en iets of iemand voorzien van bijvoorbeeld producten. Naast de uitvoering hiervan is ook de planning en het organiseren hiervan een belangrijk onderdeel van logistiek. Toch sluit logistiek ontzettend goed aan op de transportsector, waardoor de associatie daarmee helemaal niet ongepast is.