Een quad verzekeren, waar moet je allemaal rekening mee houden?

Geplaatst op

Ongelofelijk veel mensen houden ervan om lekker met de quad te gaan rijden. Dit type motorrijtuig staat er om bekend lekker avontuurlijk te zijn. Wist je bovendien dat een groot aantal quads ook geschikt zijn om mee op de openbare weg te rijden? Op het ogenblik dat je dit gaat doen dien je er wel rekening mee te houden dat je zal moeten voldoen aan de geldende verzekeringsplicht in Nederland. Dit betekent dat je, je quad moet laten verzekeren door middel van ten minste de WA-verzekering. Wil jij ook jouw quad verzekeren, maar zou je in eerste instantie nog wat meer informatie willen? Dan is het vooral belangrijk om even de onderstaande informatie door te nemen.

Dien je een quad altijd te verzekeren?

Een belangrijke vraag die niet zelden door menig aantal mensen wordt gesteld heeft betrekking tot het feit of een quad verzekeren nu wel of niet altijd is vereist. Dat is niet zo. In eerste instantie schrikken veel mensen van dit antwoord. In Nederland geldt toch net als in het merendeel van de rest van Europa de wettelijke verplichting om gemotoriseerde voertuigen minstens WA te laten verzekeren? Dat is juist, maar dan wel op voorwaarden dat er met het voertuig in kwestie op de openbare weg wordt gereden. Dat is bij een quad zeker niet altijd het geval. Voor menig aantal mensen geldt dan ook dat zij steeds met hun quad op privé terrein gaan rijden. In dit geval is het afsluiten van een verzekering niet verplicht, zolang je, je op geen enkel moment op de openbare weg gaat begeven.

Een quad verzekeren is dus niet zomaar in elk geval verplicht. Dit gezegd hebbende moet je jezelf wel de vraag stellen of het wel zo interessant is om je quad niet te verzekeren. Ook op privé terrein spreekt het namelijk voor zich dat er zich een bepaald schadegeval voor kan doen. Voor het grootste deel van de quads die op de markt zijn terug te vinden geldt dat ze beschikken over een behoorlijk stevig prijskaartje. Stel jezelf dus altijd de vraag of je wel echt het risico wil lopen om geconfronteerd te worden met (aanzienlijke) schade zonder dat je daarbij kan rekenen op ook maar enige tussenkomst van een verzekeraar. De kosten zullen immers behoorlijk snel oplopen.

Hoe wil je graag je quad verzekeren?

Net zoals geldt voor andere verzekeringen van gemotoriseerde voertuigen is het ook bij de quadverzekering zo dat je een keuze kan maken uit meerdere opties. Op het moment dat je met jouw quad de openbare weg op gaat zal je ze altijd minstens WA moeten laten verzekeren. Dit betekent dat de schade die jij aanbrengt ten opzichte van derden altijd is verzekerd. Voor alle duidelijkheid, het moet dus wel gaan om verwijtbare schade. De WA-verzekering waarover je beschikt hoeft immers uiteraard niet tussen te komen wanneer de tegenpartij in fout is. Het afsluiten van dit type van verzekering is dus wettelijk verplicht. Gelukkig is het ook erg voordelig. Dit type verzekering is voor je quad verzekeren dan ook altijd veruit de voordeligste optie.

Alternatieven voor je quad verzekeren buiten de WA-verzekering

Het spreekt voor zich dat je niet alleen een quad kan verzekeren door middel van een WA-verzekering. Een tweede mogelijkheid waarover je beschikt is dan ook de zogenaamde beperkt cascoverzekering. Voor alle duidelijkheid, in de basis beschikt ook deze verzekering over de WA-dekking. Deze dekking wordt echter aangevuld met een aantal extra’s zoals:

  • Een dekking voor bijvoorbeeld brandschade;
  • Een dekking voor (financiële) schade als gevolg van een diefstal;

Het verzekeren van je quad door middel van een beperkt cascoverzekering kost natuurlijk iets meer geld, maar je bent er wel extra goed door verzekerd tegen een aantal extra risico’s. In het bijzonder voor mensen die niet over de mogelijkheid beschikken om hun quad altijd veilig ergens in een garage te plaatsen kan dit type van verzekering een zeer interessante optie zijn. In een aantal andere situaties is dat uiteraard eveneens zo, begrijp ons niet verkeerd.

Besparen op je quad verzekeren? Dat is mogelijk met deze tips!

Het spreekt voor zich dat een quad verzekeren in de praktijk altijd gepaard gaat met bepaalde kosten. De hoogte van deze kosten zal onder meer worden bepaald door het soort quadverzekering die je gaat afsluiten. Wat dit betreft is het natuurlijk zo dat de WA-verzekering altijd als de meest interessante verzekering zal worden beschouwd. Je moet er wel rekening mee houden dat deze lage kostprijs eveneens zorgt voor een slechts beperkt aantal dekkingen. Zou je verder nog graag een mooie besparing willen kunnen realiseren bij je quad verzekeren? Dan is het altijd de moeite waard om stil te blijven staan bij de tips die we hieronder voor je op een rijtje hebben gezet.

  1. Let op het eventuele eigen risico van je quadverzekering;
  2. Voorkom het afsluiten van overbodige dekkingen voor je quad;
  3. Zorg er altijd voor dat je een objectieve vergelijking uitvoert;

Hou je bij je quad verzekeren rekening met de tips zoals hierboven aangegeven? Dan zal je kunnen vaststellen dat je altijd een aantrekkelijke besparing zal weten te realiseren op het afsluiten van je verzekering. Bovendien kan je deze besparing ook nog eens realiseren zonder dat er moet worden ingeboet op vlak van dekkingen en zekerheden. Eigenlijk betekent dit concreet dat je op deze manier twee vliegen in één klap slaat. Wil jij ook op de best mogelijke manier jouw quad kunnen laten verzekeren? Dan mag je deze tips beslist niet over het hoofd zien.

Hoe je quadverzekering vergelijken?

Zoals reeds aangegeven is het dus bij een quad verzekeren ook altijd van belang om even een grondige vergelijking uit te voeren. Een quadverzekering vergelijken zorgt ervoor dat je per directe over een goed beeld komt te beschikken van het precieze aanbod dat je op de markt terug kan vinden. Daarbij wordt het niet alleen duidelijk over welke mogelijkheden je beschikt, maar wordt ook het verschil in kostprijs duidelijk tussen de verschillende verzekeraars. Het uitvoeren van een objectieve vergelijking levert je dus in de praktijk niet alleen de meest kwalitatieve, maar tevens ook de voordeligste verzekering op voor je quad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *